DE PEL·LÍCULA

Podriem dir que la història és una pel·lícula amb un guionista al darrere, que fa una interpretació dels fets, sovint una forma de fer grans les gestes dels de “dalt”. Tot i que els de “baix” l’explicarien diferent si poguéssin, oi? Doncs som-hi! Fem la història, qualsevol història, plural.

A diferència dels jocs en que s’han de conquerir terres o obtenir el màxim de capital, aquí es tracta d’usar el màxim de recursos narratius i expressius per explicar una història. A partir de narracions conegudes, imaginar les diferents perspectives dels personatges secundaris o dels antagonistes, serveix per “escriure’n un nou guió”.

El joc és apte per a totes les edats i tipologies de grups.
En l’àmbit escolar és apropiat per estimular el coneixement de l’altre a través de les sensacions, sense judicis de valor. Pot ser una eina pel desenvolupament sensorial i comunicatiu i pot ser usat per al debat sobre temes tan diversos com els rols de gènere, la comunicació, la invidència  o la sensualitat. Tant en les il·lustracions com en l’assignació de rols s’ha buscat trencar estereotips i estimular les capacitats expressives de la persona.

Perduts no està publicat.
Envian’s un missatge a info@ponsverhoog.org si t’interessa saber-ne més.

Amb l’ajut de